Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on marraskuu, 2018.

Lorukortit

Kuva
Askartelin reilu vuosi sitten tytölle lorukortit ja kesällä tein samanlaiset serkun pojalle 1-vuotislahjaksi: Keräsin netistä loruja, leikkejä ja lauluja, jotka tulostelin. Etsin googlen kuvahaulla lorujen sisältöön sopivia kuvia ja tulostelin kuvat värillisille kartongeille. Kiinnitin lorut ja laulut kaksipuoleisella teipillä kartonkeihin ja päällystin vielä kontaktimuovilla. Tyttö tykästyi näihin kovasti. Mieluisimpia ovat olleet loruleikit kuten Harakka huttua keittää, Keisari kiertää kartanoa, Körö körö kirkkoon sekä Tämä pieni possu. Loruja ja lauluja löytyi esimerkiksi: Lorut ja laulut 1 Lorut ja laulut 2 Lorut ja laulut 3 Kortit pääsivät säilytykseen muumiaterimista jääneisiin laatikoihin. Saipahan nämäkin hyötykäyttöön:

Ristiäiset

Kuva
Kuopuksen ristiäiset pidettiin viime sunnuntaina. Esikoisen ristiäiset pidimme kotosalla, mutta nyt vuokrasimme seurakuntasalin, jotta saimme enemmän sukua kutsuttua. Tein ristiäisiin kuivakakkuja, pasteijoita ja mokkapaloja. Leivoin viime viikolla joka päivä jotain ja otin esikoisen makeiden leivontaan mukaan niin helpotti kummasti järjestelyä. Kakun ostimme ulkopuoliselta, sen tekeminen ei olisi kyllä luonnistunut itseltä. Pasteijoita tuli tehtyä lähemmäs 100kpl, mutta löysin/testailin sen verran hyvät reseptit, että pakko tehdä lisää jouluksi, vaikken nyt haluaisi nähdäkään pasteijoita. Jauhelihapasteijoiden resepti löytyi Yhteishyvän sivuilta:  klik! . Täytettä tosin käytin 1,5 kertaisena ja kaulin levyjä hieman niin sain mahtumaan täytettä paremmin.  Kinkkupasteijoiden resepti on: - 2pkt lehtitaikinalevyjä - 1pss kinkkukuutioita - miniluumutomaatteja pieneksi survottuna - punasipulia - 1/3prk Valion Ranch jogurttidippiä - 50g emmentaljuustoraastetta - ka

Puutarhahommia vol. 3

Kuva
Viime kesänä teimme takapihalle ensimmäisen kukkapenkin pallotuijille. Kukkapenkki on maan tasalla ja reunustettu tiilillä. Näköä tuo Kekkilän harmaat graniittikivet sekä lyhtypidikkeessa roikkuva aurinkovalo. Tuijat ovat kasvaneet yllättävän nopsaa ja ensi kesänä niille varmaan täytyy jotain keksiä, etteivät kasvaisi toisissaan kiinni. Tuli istutettua nämä liian lähekkäin. Kuvissa näkyvää piha-aitaa olemme päivittämässä terassien tapaan keloharmaaksi, mutta öljyilyt jää ensi kesälle. Tässä samalla muutama kuva muista istutuksista syyskukilla:

Valoa pimeyteen

Kuva
Terassille ja pihalle tuli laitettua ennen vauvan hieman valoja valaisemaan pimeneviä iltoja:

Käpyaskartelua

Kuva
Ennen kuopuksen syntymää keräsin lenkillä käpyjä ja askartelin niistä keittiön pöydälle käpypuun: Pesin kävyt, annoin kuivua ja aueta saunassa, minkä jälkeen spreijasin ne muutamaan kertaan hopeaspraylla. Liimasin kävyt ja paperiruusuja kuumaliimalla styroxpalloon. Lisäsin käpyihin vielä glittermaalia. Käpypuun runko on oksanpätkä, joka on käsitelty valkoisella maalilla ja glitterillä.  Ruukussa on kukkasientä pohjalla ja päällä pala hopeista koristekaitaliinaa sekä paperiruusuja. Samalla tuli viimeisteltyä vuoden päivät kaapissa lojunut mosaiikkityö, joka sopi hyvin käpypuun alle. Kokonaisuuden kruunaa Ikean ledikynttilät.