Kesävaatetta tytölle

Helteet pääsivät yllättämään meidät tytön vaatekaapin suhteen. Vaatekaapista löytyi vain kahdet shortsit, yksi hihaton paita sekä pari riittävän ohutta hellemekkoa. Seuraavasta kuukaudesta ennustetaan melkoisen lämmintä, joten päätin surauttaa vaatekappiin shortseja ja hihattomia paitoja. Yritin tehdä vaatteista hieman pidempää mallia, jotta mahtuisivat vielä ensi kesänäkin.Ei jäisi käyttökerrat niin vähiin.


Hihaton paita on tehty Paapiin t-paidan kaavalla, jätin hihat pois ja saumuroin +ompelin hihansuut. Shortsit tein Paapiin housujen kaavaa muokkaamalla: lyhensin shortsimittaan ja pyöristin kaavojen reunoja hieman pussimaiseksi.



Itse en näin rv34 kauheasti nauti kuumista keleistä, mutta näitä sai onneksi ommella ilmalämpöpumpun tarjoamassa viileydessä. Nuo pitsishortsit kyllä palkitsi tekijän, niistä oli aikas ihanan näköisiä:


Paitojen kankaat on trikoota ja shortsien kankaat kesäcollegea ja joustocollegea. Shortsien pitsinauhat on ostettu Eurokankaasta. Suosittelen joustavaa nauhaa, on helpompaa ommella. Shortseihin piti ujuttaa muitakin yksityiskohtia 🙂






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kangastilkkujen hyötykäyttöä vol. 1: nukenpeittoja

Ristiäiset

Puutarhahommia vol. 2